GFP Grigoriou Farm

×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cartΤο καλάθι σας είναι άδειο.


Πάνω στη χρήση των μικροοργανισμών έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με την χρησιμοποίηση τους στη γεωργία. Τα εδαφοβελτιωτικά οργανικά προϊόντα περιέχουν ωφέλιμα βακτήρια σε συνδυασμό με οργανικό υλικό, που αποτελεί την ιδανική τροφή για τα φυτά.

Τα εδαφοβελτιωτικά οργανικά προϊόντα έχουν δοκιμαστεί ήδη σε ένα μεγάλο φάσμα καλλιεργειών όπως λαχανικά, ελαιώνες, δενδροκαλλιέργειες κ.α. με θεαματικά αποτελέσματα όσον αφορά στη θρέψη των φυτών.

Στο έδαφος όπως είναι γνωστό υπάρχουν εκατομμύρια μικροοργανισμοί. Άλλοι οργανισμοί είναι ωφέλιμοι και άλλοι παθογόνοι για το έδαφος και κατά συνέπεια και για τα φυτά. Ο κάθε μικροοργανισμός στο έδαφος παίζει τον ρόλο του και βοηθάει στην υγεία των εδαφών και στις καλλιέργειες. Όταν αυτοί οι ενεργοί μικροοργανισμοί έρθουν σε επαφή με οργανικό υλικό, αποβάλλουν ωφέλιμες ουσίες, όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα, ορυκτές χηλικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά.

 {loadmoduleid 159}

ΩΦΕΛΙΜΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ

Οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί στην ουσία τους είναι ένα μείγμα διαφόρων ωφέλιμων βακτηρίων που υπάρχουν ελεύθερα στη φύση και αποτελούνται από μικροοργανισμούς των κάτωθι τριών ειδών:

ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ: 

 

Τα φωτοσυνθετικά βακτήρια έχουν κυρίαρχο ρόλο στην δράση των ενεργών μικροοργανισμών. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στην καλύτερη αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας αυξάνοντας έτσι το ποσοστό χρήσης της από τα φυτά. Το μέγιστο δυνατό ποσοστό αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας από τα φυτά μπορεί να φθάσει μέχρι και 20% όταν στην πραγματικότητα τα φυτά αξιοποιούν λιγότερο από το 1% αυτής.

Ο μόνος τρόπος για να αυξήσουμε το ποσοστό αυτό, είναι να αξιοποιήσουμε τη χρήση του ορατού φωτός και της θερμικής ακτινοβολίας, που δεν είναι δυνατόν να δεσμευτεί από τους χλωροπλάστες, κάτι το οποίο μπορούν να κάνουν τα φωτοσυνθετικά βακτήρια. Ταυτόχρονα, με τους άλλους μικροοργανισμούς που αποδομούν την οργανική ουσία, μπορούμε να εμπλέξουμε στην παραγωγική διαδικασία προϊόντα προγενέστερης φωτοσύνθεσης, που μετατρέπονται σε ένζυμα, αμινοξέα και άλλες οργανικές και μη ουσίες πολύτιμες για την ανάπτυξη των φυτών.

Οι μεταβολίτες (ορμόνες και ένζυμα) που παράγονται από αυτούς τους μικροοργανισμούς, απορροφώνται άμεσα από τα φυτά. Επιπρόσθετα λειτουργούν ως υπόστρωμα για την ανάπτυξη άλλων ωφέλιμων βακτηρίων.

Τα βακτήρια που έχουμε, επηρεάζουν το μικροβιακό φορτίο στο έδαφος. Η πλειοψηφία των μικροοργανισμών που υπάρχουν στο έδαφος είναι ουδέτεροι και λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της επικράτησης. Όταν επικρατούν λοιπόν οι αποσυνθετικοί οργανισμοί, έχουμε σημαντικά προβλήματα και έξαρση από τα παθογόνα στο έδαφος.

Όταν επικρατούν οι εποικοδομητικοί μικροοργανισμοί(βακτήρια), ακολουθούν οι επωφελούμενοι της διαδικασίας αναδόμησης και έτσι προκύπτει ένα κλίμα κατά το οποίο επικρατεί η ανάπτυξη και η αναγέννηση.

Στη σημερινή γεωργία έχουμε την δημιουργία ενός περιβάλλοντος ευνοϊκού, προκειμένου να αναπτυχθούν διάφορες ασθένειες λόγω της έλλειψης των ωφέλιμων μικροοργανισμών και της οργανικής ουσίας.

Τα ωφέλιμα βακτήρια χρησιμοποιούνται σε αρκετά σκευάσματα σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν γίνει και διάφορες μελέτες πάνω σε αυτά από διάφορους φορείς.

Σαν συμπέρασμα που προκύπτει οι μικροοργανισμοί παίζουν θετικό ρόλο μέσω της ζύμωσης, και δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον όσον αφορά την ανάπτυξη των φυτών, την ποιότητα και την ευφορία του εδάφους.

Τα εδαφοβελτιωτικά οργανικά προϊόντα είναι κατάλληλα, τόσο για συμβατικές όσο και για βιολογικές καλλιέργειες, καθώς στα υλικά τους χρησιμοποιούνται αποτελεσματικοί μικροοργανισμοί δοκιμασμένοι σε μεγάλο φάσμα καλλιεργειών

(Lactobacillus sp.)

Η συγκεκριμένη ομάδα βακτηρίων παράγει γαλακτικό οξύ από τα σάκχαρα και τους άλλους υδατάνθρακες που παράγουν τα φωτοσυνθετικά βακτήρια και οι ζύμες, δημιουργώντας έτσι ένα όξινο περιβάλλον, το οποίο καταστέλλει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων όπως νηματώδεις.
Έχουν δηλαδή ισχυρές αποστειρωτικές δράσεις και επιπλέον εξαιτίας της μείωσης του ph επιταχύνεται η αποικοδόμηση της οργανικής ουσίας.
Πιο συγκεκριμένα, τα βακτήρια γαλακτικού οξέως αυξάνουν την αποικοδόμηση της λιγνίνης και της κυτταρίνης και ζυμώνουν αυτά τα υλικά χωρίς να προκαλούν τις επιβλαβείς επιδράσεις που οφείλονται στα μη αποικοδομημένα οργανικά υλικά.
Καταστέλλουν την αναπαραγωγή του επιβλαβούς μύκητα Fusarium που προκαλεί προβλήματα σε συνεχείς καλλιέργειες επί του ιδίου εδάφους. Και κατά συνέπεια των επιβλαβών νηματωδών. Τα βακτήρια γαλακτικού οξέως παίζουν σπουδαίο ρόλο στη ρύθμιση αυτών των προσβολών.

(Saccharomyces sp.)

Οι ζύμες είναι μονοκύτταροι οργανισμοί και ανήκουν στην κατηγορία των σαπροφυτικών μυκήτων.

Ως αποτέλεσμα έχουμε:

• Οι πρωτεΐνες να διασπώνται σε αμινοξέα, μέσω της διάσπασης των πεπτιδικών δεσμών από τις πρωτεάσες.
• Το άμυλο να διασπάται σε απλούς δισακχαρίτες, από τις αμυλάσες.
• Τα προϊόντα αυτά απορροφούνται ξανά μέσω του κυτταρικού τοιχώματος διαμέσου της ενδοκυττάρωσης και μεταβιβάζονται σε όλο το σύμπλεγμα του μυκηλίου. Αυτό διευκολύνει τη διέλευση αυτών των συστατικών σε όλο τον οργανισμό και επιτρέπει την ανάπτυξη.

Προκαλούν δηλαδή ζύμωση των οργανικών υλικών παράγοντας βιταμίνες και αμινοξέα. Παράλληλα οι ζύμες παρασκευάζουν αντιμικροβιακές ουσίες από τα αμινοξέα και τα σάκχαρα (που εκκρίνουν τα φωτοσυνθετικά βακτήρια),την οργανική ουσία και τις ρίζες των φυτών.

Εγκαταστάσεις

 

Η Grigoriou Family Farms είναι μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2008 στην Αθήνα.

To έτος 2014 σε ιδιόκτητα κτήματα που βρίσκονται στους πρόποδες του Κισσάβου Λάρισας, στο χωριό Όσσα, παράγει βιολογικό Goji Berry με την τεχνολογία των ΕΜ.  Eπίσης, επιβλέπει βιολογικούς παραγωγούς που χρησιμοποιούν τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς ΕΜ και διαθέτει στο φυσικό κατάστημα της ,που βρίσκεται εντός του σταθμού του μετρό του Αγίου Αντωνίου ,στο Περιστέρι Αττικής μόνο ότι παράγεται  σε εβδομαδιαία βάση  εποχιακών φρούτων και λαχανικών που παράγονται στα επιβλεπόμενα κτήματα

Επίσης , εφαρμόζοντας  σύστημα Haccp και έχοντας διασφαλλίσει τις απαραίτητες άδειες από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Γεωργίας ,Περιφέρεια Αττικής  παραγεί και τυποποίει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη , σε δικές της εγκαταστάσεις στην οδό Ροδόπης 3,'Ιλιον,Αττικής .

Μέλος του e-goji

 Υποστηρίζουμε :         Μέλος του e-goji.

Επικοινωνια

Υπεύθυνος : ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΓΠΑ

κιν   : +30 6945 54 51 98
σταθ : +30 210 50 11 418,2100100142

Διεύθυνση φάρμας : Όσσα Λάρισας
Διεύθυνση καταστήματος : Εντός Σταθμού Μετρό Αγίου Αντωνίου Αττικής, ΤΚ 12132

web : www.gfp.com.gr

email : info@gfp.com.gr