GFP Grigoriou Farm

×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cartΤο καλάθι σας είναι άδειο.


 

 

Παράδοση εντός Αττικής

&

Παράδοση σε όλη την Ελλάδα

 

  

100%

Φυσικά

Προϊόντα

100%

Φυσικός

Χυμός

Goji Berry

 

Το θέλω

 

 

 

 

 

 


Ξηροί Καρποί

 


Superfoods για super υγεία!

Ελληνικά και από όλο τον κόσμο

 

Το θέλω

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ
ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

και σε όσους θέλουν να κάνουν
μια ισορροπημένη διατροφή.

 

 

 

Παραγγείλετε τώρα

Εκτύπωση

Σταφίδα Μαύρη Κορίνθου 250gr


1,80 €
Περιγραφή

Χρησιμοποιούνται ως συστατικό για πολλά φαγητά και εξαιρετικά γλυκά,περιέχουν φρουκτόζη και γλυκόζη σε συμπυκνωμένη, αφυδατωμένη μορφή και δίνουν άμεση ενέργεια και τόνωση γι’αυτό και  από μόνες τους αποτελούν ένα ωραίο σνακ ειδικά για αθλητές. Οι σταφίδες αποτελούν μια  καλή πηγή σιδήρου, καλίου(μειώνει την κατακράτηση υγρών) και σεληνίου ενώ παράλληλα περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες Β.

Επιπρόσθετα,είναι πλούσιες σε σίδηρο, απλούς υδατάνθρακες, θερμίδες και βιταμίνη C (τα 100gr περιέχουν 300mg C) αλλά και τέλος σε  φυτικές ίνες(αύξηση κινητικότητας εντέρου).
Η μαύρη σταφίδα λοιπόν αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό του ανθρώπου.Κάποια από τα κύρια οφέλη της είναι όπως:

  • ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ: Λόγω της  υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες απορροφούν νερό ,βοηθόντας με αυτόν τον τρόπο στην αύξηση τησ κινητικότητας του εντέρου.
  • ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ: Λόγω της φρουκτόζης και της γλυκόζης που περιέχουν δίνουν εύκολες αφομοιώσιμες θερμίδες υπό την μορφή απλών ζακχάρων χωρίς χοληστερόλη. Το σελήνιο, ο φώσφορος και η βιταμίνη C βοηθούν μαζί με άλλα μέταλλα και τις βιταμίνες στην αξιοποίηση και αφομοίωση της πρωτεΐνης μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό.
  • ΤΟΞΑΙΜΙΑ: Γνωστή και ως δηλητηρίαση του αίματος όταν το PH έχει περιέλθει σε όξινη κατάσταση. Η μαύρη σταφίδα χάρη στο μαγνήσιο και κάλιο που περιέχει (2 αλκαλικά μεταλλικά άλατα) βοηθά να επανέλθει η οξεοβασική ισορροπία.
  • ΑΝΑΙΜΙΑ: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο.
  • ΠΥΡΕΤΟΣ: Περιέχει φαινόλες, φυτοθρεπτικά συστατικά με αντιβιοτικές, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
  • ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: Περιέχει αργινίνη, ένα αμινοξύ το οποίο είναι υπεύθυνο για τηναύξηση της ερωτικής διάθεσης (libido).
  • ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: Ενώ δεν περιέχει πολύ ασβέστιο εντούτοις περιέχει βόριο, ένα μέταλλο χρήσιμο στον σχηματισμό οστών και την απορρόφηση του ασβεστιού.
  • ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΤΙΩΝ: Χάρη στις φαινόλες, στην βιταμίνη Α και σε άλλα αντιοξειδωτικά.
  • ΥΓΕΙΑ ΔΟΝΤΙΩΝ: Χάρη στο ελαικό οξύ που περιέχει προσφέρει προστασία κατά της οδοντικής πλάκας, τερηδόνας και του στρεπτόκοκκου. Όσο περισσότερη ώρα μένουν στα δόντια οι σταφίδες τόσο το καλύτερο για την αδαμαντίνη.

ΑΛΛΑ ΟΦΕΛΗ: Λόγω της κατεχίνης , μιας αντιοξειδωτικής φαινόλης που περιέχουν οι σταφίδες, προσφέρουν προστασία εναντίον του καρκίνου του παχέως εντέρου.

«Καταναλώνοντας δύο κουταλιές της σούπας σταφίδα την ημέρα καλύπτουμε το 1/3 των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού μας σε φρούτα». σε 100 γραμμάρια σταφίδας αντιστοιχούν 250 θερμίδες. Οι σταφίδες αποτελούν μια καλή πηγή σιδήρου, καλίου(μειώνει την κατακράτηση υγρών) και σεληνίου ενώ παράλληλα περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες Β. Επιπρόσθετα,είναι πλούσιες σε σίδηρο, απλούς υδατάνθρακες, θερμίδες και βιταμίνη C (τα 100gr περιέχουν 300mg C) αλλά και τέλος σε φυτικές ίνες(αύξηση κινητικότητας εντέρου).

Λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία. Επειδή αποτελούν καλή φυτική πηγή σιδήρου, βοηθούν στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας. Η σταφίδα (σκούρα ή ξανθή) είναι άριστη πηγή καλίου, που έχει αποδειχθεί ως ένα από τα στοιχεία που μειώνει την πίεση του αίματος και την κατακράτηση υγρών. Στην σταφίδα αφθονούν οι φυτικές ίνες, οι οποίες δρουν κατά της δυσκοιλιότητας, των αιμορροΐδων και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Μελέτη του Κέντρου Μελετών και Ερευνών του Los Altos της Καλιφορνίας, έδειξαν ότι 1/4 της κούπας σταφίδα την ημέρα, μειώνει την χοληστερόλη κατά 10%.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι σταφίδες περιέχουν ουσίες που καταπολεμούν βακτήρια στο στόμα τα οποία ευθύνονται για την τερηδόνα και την ουλίτιδα. Οι ουσίες αυτές έχουν την ιδιότητα να καταστέλλουν την ανάπτυξη μικροβίων στο στόμα, να εμποδίζουν την προσκόλλησή τους στα δόντια και τα ούλα και να εμποδίζουν τη δημιουργία οδοντικής πλάκας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη ότι οι σταφίδες είναι επιβλαβείς για την υγιεινή του στόματος επειδή είναι γλυκές και κολλούν στα δόντια. Όμως, έρευνες επιστημόνων του πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο, αποδεικνύουν το αντίθετο. Συγκεκριμένα, σε σταφίδες χωρίς κουκούτσι ανιχνεύθηκαν πέντε φυτοχημικές ουσίες οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή δράση. Η πιο δραστική από αυτές είναι το ολεανολικό οξύ ενώ λιγότερο δραστικές είναι η ολεανική αλδεϋδη, η βετουλίνη, το βετουλικό οξύ και η φουρφουράλη.

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση ζάχαρης ευθύνεται για την αύξηση της οξύτητας και τη δημιουργία της οδοντικής πλάκας. Οι σταφίδες περιέχουν κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη, οι οποίες δεν υποστηρίζουν τη δημιουργία της οδοντικής πλάκας.

Πηγή: diatrofi.gr

Τι προσφέρει στον οργανισμό 

  • Είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών πολυφαινολικών συστατικών. Οι πολυφαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση (προστατεύουν την LDL χοληστερόλη από την οξείδωση, ελαττώνουν τη χοληστερόλη που εναποτίθεται στους ιστούς, μειώνουν την αθηρωματική πλάκα στα αγγεία και έτσι και τον κίνδυνο καρδιοπαθειών).
  • Διαθέτει αντικαρκινική δράση - κυρίως σε ό,τι αφορά το παχύ έντερο και το στομάχι οδηγώντας τα καρκινικά κύτταρα στον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο (απόπτωση).  
  • Διαθέτει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση καθώς και αγγειοδιασταλτική δράση μέσω της παραγωγής ενδοκυτταρικού οξειδίου του αζώτου.
  • Περιέχει σε μεγάλες ποσότητες ιχνοστοιχεία και συγκεκριμένα μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο (ρυθμιστές της αρτηριακής πίεσης).
  • Με δεδομένο ότι η σταφίδα καταναλώνεται με τη φλούδα της, έχει πολύ υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών - μάλιστα η κορινθιακή έχει υψηλότερο από τα υπόλοιπα είδη σταφίδας ενώ είναι και υψηλότερο από εκείνο των περισσότερων φρούτων (υπολείπεται μόνο μερικών φυλλωδών λαχανικών). Οι διαιτητικές ίνες λειτουργούν ως υπόστρωμα για ωφέλιμα βακτήρια του παχέος εντέρου χαρίζοντας έτσι στη σταφίδα πρεβιοτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου αλλά εμποδίζουν και τη βιοσύνθεση χοληστερόλης.
  • Η κορινθιακή σταφίδα έχει πολύ υψηλό αντιοξειδωτικό περιεχόμενο, υψηλότερο από τη σουλτανίνα.
  • Η γλυκύτητα της σταφίδας οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φρουκτόζη, η οποία έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (19) έναντι της γλυκόζης (100) και ως αποτέλεσμα η σταφίδα έχει μέτριο γλυκαιμικό δείκτη (55-63).
  • Τα σάκχαρα της σταφίδας δεν είναι σε μορφή κρυστάλλων, επομένως μπορούν να «εγκλωβίσουν» άλλα συστατικά, αντιοξειδωτικά, αρωματικές ουσίες, και να τα προστατεύσουν. Παράλληλα τα κουκούτσια, όταν υπάρχουν, συνεισφέρουν και αυτά στο αντιοξειδωτικό περιεχόμενο.
  • Το ήπαρ είναι γνωστό ως το πιο ισχυρό αποτοξινωτικό μέσο και ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας. Αυτό είναι που έχει την ευθύνη για τη δημιουργία των πρωτεϊνών, καθαρίζει το αίμα και αφαιρεί τις τοξίνες Και, επιπλέον, μπορεί να επισκευαστεί πλήρως σε περίπτωση που κοπεί.
  • Πρέπει να αναλάβετε την περιποίηση και φροντίδα της υγείας του ήπατος σας λόγω της σημασίας του για το σύνολο της υγιείας του σώματος. Το πιο κοινό πρόβλημα με το συκώτι είναι το λιπώδες ήπαρ. Κίρρωση, ηπατίτιδα Α, Β, C, και τοξική ηπατίτιδα είναι μεταξύ των άλλων επικίνδυνες ασθένειες που μπορούν να προσβάλλουν το ήπαρ. Έχετε τον νου σας για 5 σημάδια που “δείχνουν» προβλήματα στο συκώτι και 9 ενδείξεις ηπατικής βλάβης που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε Αλλά υπάρχουν τρόποι για να αποκαταστήσετε και να καθαρίσουμε το συκώτι σας φυσικά.
  • Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να το καθαρίσετε σε μόλις 2 ημέρες χρησιμοποιώντας μόνο νερό και σταφίδες κάθε πρωί. Διαδικασία Επιλέξτε καλής ποιότητος, μαύρη σταφίδα και τα βάλτε τις σε μια κατσαρόλα, αφού πρώτα τις πλύνετε καλά με άφθονο νερό. Θα πρέπει να προσθέσετε για κάθε ένα φλιτζάνι σταφίδες, τρία φλιτζάνια νερό. Στη συνέχεια, βράζετε τις σταφίδες, για 2 λεπτά και μετά τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 24 ώρες. 
  • Το επόμενο πρωί, σουρώστε το, πάρτε αυτό το θαυματουργό αποτοξινωτικό και φροντίστε καθώς είναι πολύ σημαντικό να το καταναλώσετε με άδειο στομάχι. Είναι στην δική σας ευχέρεια αν θα επιλέξετε να το καταναλώσετε κρύο ή θα το ζεστάνετε λίγο πρώτα. Μετά από μόνο 2 ημέρες, θα έχετε ήδη αποτελέσματα, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε αυτήν τη διαδικασία για μια εβδομάδα. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, συνιστάται να αποφεύγεται η κατανάλωση λιπαρών τροφών ή αλκοόλ. 
  • Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο καθένας που σέβεται την υγεία του και θέλει να ζει απαλλαγμένος από ασθένειες, καταλαβαίνει πόσο έντονη είναι η ανάγκη της συστηματικής αποτοξίνωσης. Από την κατάσταση του συκωτιού μας εξαρτάται η υγιεία ολόκληρου του οργανισμού μας, γι` αυτό το καλλίτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το αποτοξινώνουμε συχνά! Σας διαθέτω, λοιπόν, πιστοποιημένο, βιολογικό γαϊδουράγκαθο σε συμπυκνωμένη μορφή για αποτοξίνωση από πέτρες, άμμο, λάσπη και όλα τα δηλητήρια και του συκωτιού και της χολής.

Λιγα λογια για εμας

Η Grigoriou Farms - ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ - είναι μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2014 στη Λάρισα, στους πρόποδες του Κισσάβου στο χωριό Όσσα, αποκλειστικά για την παραγωγή βιολογικού Goji Berry.

Σήμερα με τεχνογνωσία και εμπειρία που απαιτείται σε όλα τα στάδια, έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες άδειες από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Γεωργίας  για την παραγωγή και τυποποίηση των χυμών Goji Berry,πολτού Goji berry-Ganoderma Lucidum, σε δικές της εγκαταστάσεις στην Πετρούπολη Αττικής .

 Υποστηρίζουμε :         Μέλος του e-goji.

Επικοινωνια

Υπεύθυνος : ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΓΠΑ

κιν   : +30 6945 54 51 98
σταθ : +30 210 50 11 418

Διεύθυνση φάρμας : Όσσα Λάρισας
Διεύθυνση καταστήματος : Ανδρούτσου 22, Πετρούπολη Αττικής, ΤΚ 13231

web : www.gfp.com.gr

email : info@gfp.com.gr