GFP Grigoriou Farm

×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cartΤο καλάθι σας είναι άδειο.


Εκτύπωση

ΤΣΑΙ ΒΟΤΑΝΩΝ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΡΥ , ΧΥΜΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ,ΣΤΕΒΙΑ 250ml

3,50 €
Περιγραφή

ΤΟ ΤΣΑΙ ΒΟΤΑΝΩΝ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΡΥ,ΒΟΤΑΝΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ,ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ,ΧΥΜΟ ΡΟΔΙ Ή ΦΡΑΟΥΛΑ, ΣΤΕΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ  ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΛΑ ΩΦΕΛΗ ΟΠΩΣ:

Α. ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Β. ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ 

Γ.ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΑΝΘΟΚΥΑΝΙΝΕΣ,ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ,ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

Πολυφαινόλες
Οι πολυφαινόλες είναι μία οικογένεια φυσικών αντιοξειδωτικών που βρίσκονται σε πολλούς καρπούς όπως βατόμουρα, σταφύλια, ελιές, καρύδια και άλλα υγιεινά τρόφιμα, προσφέροντας σημαντικά οφέλη στην υγεία. Μέσα σε αυτά τα οφέλη είναι η προστασία από την νόσο “Alzheimer”, άλλα προβλήματα που αφορούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και σε αντικαρκινική προστασία μέσω προστασίας του DNA. Επίσης, προσφέρουν ταχύτερη ανάρρωση από διάφορες εποχικές ιώσεις, γρίπη, βακτηριακές μολύνσεις όπως επίσης και στην καλύτερη προστασία και εμφάνιση του δέρματος.

Στον ανθρώπινο οργανισμό, οι πολυφαινόλες δρουν σαν αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθάει στην εξολόθρευση των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι πτητικά μόρια που προκαλούν πρόωρη γήρανση και καταστροφή των κυττάρων. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται οξειδωτικό στρες. Οι πολυφαινόλες καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά επιβραδύνουν ή και αναστέλλουν αυτόν τον ρυθμό γήρανσης, σταθεροποιώντας τα μόρια των ελευθέρων ριζών, μετατρέποντας τες σε αβλαβή απόβλητα.

Οι πολυφαινόλες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο. Οι προαναφερθείσες, ελεύθερες ρίζες, εκτός από εγκεφαλικές βλάβες, μπορούν να προκαλέσουν ζημία και στο DNA όλων των κυττάρων του σώματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση στους κώδικες του DNA που ελέγχουν τον πολλαπλασιασμό και τον χρόνο ζωής των κυττάρων. Όταν γίνεται αυτό ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων γίνεται ανεξέλεγκτος και δημιουργούνται μάζες που εν τέλει δημιουργούν τους γνωστούς καρκινικούς όγκους. Οι πολυφαινόλες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου από καρκίνους αδρανοποιώντας τις ελεύθερες ρίζες και κατά συνέπεια τις αλλοιώσεις στο DNA.

Σήμερα, έχουν αναγνωριστεί στη φύση περισσότερα από 4.000 είδη πολυφαινολών. Μπορούν να διαχωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τα φλαβονοειδή και μη-φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή μαζί με τις ανθοκυάνες περιέχονται στα φρούτα με έντονα χρώματα, οι κατεχίνες υπάρχουν σε περίσσεια στον κακάο και στο τσάι και οι φλαβανόνες βρίσκονται κυρίως στα εσπεριδοειδή. Τα κυριότερα μη-φλαβονοειδή είναι το ελλαγικό οξύ που βρίσκεται στα μούρα στους ξηρούς καρπούς και στα ρόδια, και οι κουμαρίνες, μια ήπια τοξίνη που υπάρχει σε συγκεκριμένα όσπρια και φυτά.

Μια πλειάδα μελετών αποδεικνύει ότι η μείωση του οξειδωτικού στρες μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης εκφυλιστικών ασθενειών. Μία μελέτη που έγινε στη Νότια Κορέα και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Food Science" τον Μάρτιο του 2008, δείχνει ότι μια διατροφή με πολλά φρούτα πλούσια σε πολυφαινόλες. Μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης νευροεκφυλιστικών διαταραχών όπως η νόσος του “Alzheimer”. Επιπλέον, μια γαλλική μελέτη δημοσιευμένη στο "FASEB Journal" τον Νοέμβριο του 2007, επιβεβαιώνει ότι υψηλές δόσεις από πολυφαινόλες που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί, είναι ευεργετικές στην πρόληψη του καρκίνου. Οι ίδιοι Γάλλοι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι σε μικρές ποσότητες, τα ίδια ιχνοστοιχεία βοηθούν στην πρόληψη και θεραπεία της καρδιακής ισχαιμίας.

Άλλα οφέλη που προκύπτουν από τις πολυφαινόλες είναι:

·        Οι περισσότερες πολυφαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση, το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να αδρανοποιήσουν τις αρκετά ενεργές ελεύθερες ρίζες ελαχιστοποιώντας την βλαβερή τους επίδραση στα κύτταρα και στους ιστούς του σώματος.

·        Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για τις αλλοιώσεις στα κύτταρα που σχετίζονται με το γήρας. Έτσι οι πολυφαινόλες, σαν ισχυρά αντιοξειδωτικά, επιβραδύνουν την διαδικασία γήρανσης.

·        Επίσης, οι πολυφαινόλες ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα είναι αναγκαίο για την υγεία, ενώ απομακρύνει το ενδεχόμενο να προσβληθεί ο οργανισμός από μολύνσεις και ιώσεις.

·        Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την λειτουργία της καρδιάς, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα για καρδιακά και καρδιαγγειακά επεισόδια

·        Κάποιες πολυφαινόλες όπως η ρεσβερατρόλη επιδεικνύουν αντικαρκινική δραστηριότητα. Αυτές οι πολυφαινόλες αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στο σώμα.

·        Κάποιες πολυφαινόλες που βρίσκονται στα σμέουρα έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν την απώλεια οστικής μάζας, η οποία οδηγεί στην οστεοπόρωση.

·        Η πολυφαινόλη κατεχίνη, που βρίσκεται στο πράσινο τσάι βοηθά στην απώλεια βάρους. Η χημική ένωση μπορεί να τονώσει τη διαδικασία καύσης λίπους και θερμίδων.

·        Η ισοφλαβόνη, μια άλλη κατηγορία πολυφαινόλης, η οποία βρίσκεται στη σόγια και τα προϊόντα της βοηθά τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ιδιαίτερα την απώλεια οστικής μάζας και τις απότομες μεταβολές στη θερμοκρασία του σώματος.

 

 ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΡΥ

Ιδιότητες

Τα γκότζι μπέρι είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες και φτωχά σε θερμίδες. Είναι επίσης πλούσια πηγή σιδήρου και βιταμίνης Α. Μία μερίδα γκότζι μπέρι περιέχει σχεδόν το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας πρόσληψης πρωτεϊνης, ένα ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό για φρούτο. Η υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχουν εμποδίζει τη διάσπαση των κυττάρων όταν αυτά εκτίθενται σε ατμοσφαιρική μόλυνση, ενώ παράλληλα η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες και η χαμηλή σε λιπαρά, τα καθιστούν μια πραγματική υπερτροφή με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Δίαιτα

Παρόλο που δεν συνδέονται άμεσα με απώλεια βάρους, τα γκότζι μπέρι χάρη στα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους και στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, δημιουργούν ένα αίσθημα πληρότητας, ωθώντας μας να καταναλώσουμε μικρότερες ποσότητες φαγητού.

Υπέρταση

Έρευνες έχουν αποδείξει την επίδραση της κατανάλωσης γκότζι μπέρι στην καταπολέμηση της υπέρτασης και του διαβήτη. Φαίνεται επίσης πως επιδρούν θετικά και στην καταπολέμηση των εμφραγμάτων και των καρδιακών προσβολών.

Αρθρίτιδα

Αν υποφέρετε από αρθρίτιδα, τα γκότζι μπέρι μπορεί να σας βοηθήσουν να ελαττώσετε τον πόνο. Παρόλο που κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επιστημονικά, πολλοί είναι εκείνοι οι ασθενείς που υποστηρίζουν πως διαπίστωσαν σημαντική μείωση των πόνων της αρθρίτιδας μετά από την τακτική κατανάλωση γκότζι μπέρι.

Κάνουν καλό και στα μάτια

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Journal of American Academy of Optometry», αποκάλυψε πως τα γκότζι μπέρι αποτρέπουν τον κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.

Τέλος, η θαυματουργή αυτή υπερτροφή, φαίνεται πως αποτελεί must για τα επίπεδα της ενέργειάς μας, καθώς σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Alternative and Complementary Energy», αναφέρθηκε πως σε δείγμα ατόμων που κατανάλωσαν γκότζι μπέρι για 14 συνεχόμενες ημέρες, παρατηρήθηκε αύξηση των επιπέδων ενέργειας και καλής διάθεσης.

 ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

Η τσουκνίδα είναι ένα φυτό πλούσιο σε βιταμίνες Α,  Β, C και E καθώς και σε μέταλλα όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο ή ο ψευδάργυρος. Έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για το σώμα μας, όπως αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και αντιβακτηριδιακή δράση, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα τέλειο διουρητικό, στυπτικό και καταπραϋντικό βότανο. Χάρη σε όλες αυτές τις ιδιότητες, έχει χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικούς και ιατρικούς σκοπούς από τους αρχαίους χρόνους.

Ο Ιπποκράτης  χρησιμοποιούσε την τσουκνίδα σε περισσότερες από εξήντα συνταγές του. Στον κόσμο της ιατρικής, η τσουκνίδα έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της πνευμονίας, τους ρευματισμούς, την αντιμετώπιση των αλλεργιών και του άσθματος. 

Ο πιο κοινός και εύκολος τρόπος για να  επωφεληθείτε από τις θεραπευτικές ιδιότητες της τσουκνίδα είναι με τη μορφή του τσαγιού. To itrofi.gr σας συμβουλεύει πως να προετοιμάσετε έγχυμα τσουκνίδας: προσθέστε μία κουταλιά της σούπας φύλλα τσουκνίδας σε ένα φλιτζάνι με καυτό νερό, καλύψτε το κύπελλο και  αφήστε το για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, απολαύστε ένα τσάι που μπορεί να σας βοηθήσει στα εξής:

Βελτιώνει την σωστή λειτουργία των νεφρών
Η τσουκνίδα όταν λαμβάνεται ως έγχυση είναι  ένα φυσικό διουρητικό που επιτρέπει τη σωστή ροή του υγρού στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη, εμποδίζοντας έτσι το σχηματισμό της πέτρας στα νεφρά. Το τσάι τσουκνίδας μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες από το ουροποιητικό σύστημα και να χρησιμεύσει ως θεραπεία για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις
Η Τσουκνίδα έχει χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center. Μελέτες υποστηρίζουν ότι η εξωτερική εφαρμογή της τσουκνίδας, αλλά και η λήψη της ως τσάι  μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τους πόνους στις αρθρώσεις. 

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα των αλλεργιών
Το τσάι τσουκνίδας προλαμβάνει και θεραπεύει τις αλλεργίες που συμβαίνουν με την αλλαγή των εποχών και παρουσιάζουν συμπτώματα όπως ο κνησμός, η αλλεργική ρινίτιδα και το φτέρνισμα. Η τσουκνίδα βοηθά στη μείωση της ποσότητας της ισταμίνης την οποία παράγει ο οργανισμός  σε απόκριση στο αλλεργιογόνο, έτσι οι γιατροί συνταγογραφούν λυοφιλιωμένη τσουκνίδα να αποτρέψει την εκδήλωση του αλλεργικού συναχιού.

Βοηθά στην αντιμετώπιση των αρχικών συμπτωμάτων του προστάτη
Το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center επισημαίνει ότι η τσουκνίδα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη στην Ευρώπη. Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η τσουκνίδα μπορεί να λειτουργήσει σαν τη φιναστερίδη (ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ΚΥΠ) στην επιβράδυνση του πολλαπλασιασμό των κυττάρων του προστάτη, αν και δεν μειώνει το μέγεθος του προστάτη αδένα. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το πώς η τσουκνίδα μειώνει τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, οπότε απαιτείται περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα.

Λειτουργεί ως τονωτικό για τον γυναικείο οργανισμό
Το τσάι τσουκνίδας  είναι πλούσιο σε σίδηρο και βοηθά στην καταπολέμηση της αναιμίας. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να πίνουν τσάι τσουκνίδας για την πρόληψη της αιμορραγίας. Η τσουκνίδα λειτουργεί επίσης ως galactagogue, δηλαδή, μια ουσία που διεγείρει την παραγωγή γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες. Οι νεαρές γυναίκες μπορούν επίσης να πίνουν το τσάι τσουκνίδας για την πρόληψη των φουσκωμάτων και των κραμπών που συνοδεύουν την εμφάνιση της έμμηνου ρύσης. Επίσης, το τσάι τσουκνίδας, μειώνει τα ινομυώματα και ρυθμίζει την έμμηνο ρύση και προλαμβάνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης στις γυναίκες με την επεξεργασία των οιστρογόνων.

Βοηθά την διαδικασία της πέψης
Πιείτε τσάι τσουκνίδας για να ανακουφιστείτε από τη δυσπεψία, τη ναυτία, τα υπερβολικά αέρια. Επίσης, αποτρέπει τη διάρροια σκοτώνοντας τα εντερικά σκουλήκια και  παράσιτα.

 ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ

Η γλυκόριζα είναι ποώδες πολυετές φυτό που το συναντάμε αυτοφυές στη Μακεδονία και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, καθώς της Ευρώπης και της Ασίας. Εκτός από φαρμακευτικό βότανο, είναι επίσης δυσεξόντωτο ζιζάνιο, που μετά το 3ο χρόνο του σχηματίζει υπόγειους μακριούς στολώνες (ρίζες), με γλυκιά γεύση και ευρεία χρήση στη φαρμακευτική. Κύριο συστατικό της είναι η γλυκυζυρίνη που είναι 60 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη. Επίσης περιέχει στεροειδή (οιστρογόνα). Η γλυκόριζα είναι πολύτιμο φάρμακο με αντιρρευματικές ιδιότητες παρόμοιες της κορτιζόνης. Χρησιμοποιούμενα μέρη είναι η ρίζα και ο υπόγειος βλαστός του φυτού που έχει ηλικία πάνω από 3 έτη και η περισυλλογή γίνεται το φθινόπωρο.

Ποιες είναι οι ιδιότητές του;
Αντι-οιστρογονική δράση : Η λήψη του φυτού μπορεί να επηρεάσει την ενδογενή στεροειδή δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει μια εναλλακτική δράση στο μεταβολισμό των οιστρογόνων, προκαλώντας αναστολή όταν αυτά είναι υψηλά και διέγερση όταν αυτά είναι χαμηλά.
Αντι-αιμοπεταλιακή δράση : Έχει παρατηρηθεί in vitro και μελετάται.
Αντι-φλεγμονώδη δράση κατά του ερυθήματος από ακτινοβολία UV. Επίσης προλαμβάνει τη δημιουργία γαστρικού έλκους. Χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία του ίκτερου και του οισοφαγικού έλκους.
Ηπατοπροστατευτική : Δρα ισχυρά κατά της ηπατο-τοξικότητας που προκαλεί ο τετραχλωράνθρακας. Στη Κίνα χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία της Ηπατίτιδας Β, με ποσοστό επιτυχίας άνω του 70%. Επίσης βοηθά σε περιστατικά ίνωσης του ήπατος.
Αντι-αλλεργική δράση
Ανοσοκατασταλτική κορτικοστεροειδο-μιμιτική δράση
Λοιπές ιδιότητες : Αποχρεμπτικές, καταπραϋντικές, αντισπασμωδικές, είναι ήπιο καθαρτικό. Κατά παράδοση, θεωρείται επίσης ότι εμφανίζει υποστηρικτική δράση στα επινεφρίδια, μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.
Η χρήση του ενδείκνυται σε περιστατικά : Βρογχικής καταρροής, βρογχίτιδας, χρόνιας γαστρίτιδας, σε πεπτικά έλκη, κολικούς και στην πρωτοπαθή αδρενοκορτικοειδική ανεπάρκεια, στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
Ηρεμιστικό : Αντιμετωπίζει την υπερένταση, το άγχος και την αϋπνία. Σε μεγάλες δόσεις παρουσιάζει ναρκωτική δράση.
Αντιβιοτικό : Έχει στυπτική δράση. Σε μεγάλες δράσεις δρα ως σκωληκοκτόνο. Χρησιμοποιείται σε χρόνια έλκη, δερματικούς ερεθισμούς και πληγές.
Οιστρογόνο : Σε κατάλληλες φαρμακευτικές δόσεις δρα ως οιστρογόνο, γι' αυτό και οδηγεί σε απώλεια της λίμπιντο σε άντρες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες συστηματικά. Σε μεγάλες δόσεις λειτουργεί ως αντιαφροδισιακό

 

 

ΦΡΑΟΥΛΑ

 

Οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση, αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ένα φλιτζάνι την ημέρα, που αντιστοιχεί σε 5-8 μεγάλες φράουλες προσδίδει περισσότερη βιταμίνη C από την συνιστώμενη ημερήσια δόση.  Η αντιφλεγμονώδης δράση της φράουλας είναι γεγονός καθώς οι φαινόλες που περιέχει μειώνουν τη δράση του ενζύμου COX που προκαλεί την φλεγμονή. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα εμποδίζουν τη δράση αυτού του ενζύμου περιορίζοντας έτσι τη φλεγμονή που συναντάμε σε παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα, το άσθμα και ο καρκίνος.

Η γαστρίτιδα και οι φλεγμονές της βλεννώδους μεμβράνης του στομάχου, σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ. Μπορούν όμως να προκληθούν και από ιογενείς λοιμώξεις ή από τη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως π.χ. η ασπιρίνη αλλά και αντιβιοτικών που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του ελικοβακτηρίου του πυλωρού. Στην περίπτωση του έλκους οι συμβατικές θεραπείες πρέπει να λαμβάνονται σε συνδυασμό με φάρμακα τα οποία διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι οι φράουλες μπορούν να αποτελέσουν μια φυσική αντιοξειδωτική λύση για το πρόβλημα.

Οι φράουλες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης που προκαλείται από νάτριο. Είναι φρούτο πλούσιο σε πεκτίνη, η οποία ως διαλυτή φυτική ίνα που είναι συντελεί στη μείωση της χοληστερίνης.

Περιέχουν πολυφαινόλες, που μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλό μας από τη γήρανση και την απώλεια μνήμης. Οι πολυφαινολές, έχουν άριστα αποτελέσματα για γερή μνήμη, υγεία και τόνωση Εκτός από τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά, οι φράουλες έχουν πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν αποτελεσματικά για την πρόληψη πολλών ασθενειών. Ανάμεσα στα οφέλη της φράουλας για τον οργανισμό μας, περιλαμβάνεται η προστασία των ματιών, η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και η προστασία από την υψηλή αρτηριακή πίεση, την αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα και τις καρδιοπάθειες.

Η βιταμίνη C, το φολικό οξύ και η ανθοκυάνη, μερικά από τα πολλά φλαβονοειδή που περιέχονται στις φράουλες, τα οποία έχουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, αποτελούν μια εξαιρετική «ασπίδα» για την καταπολέμηση του καρκίνου και των όγκων. Η ημερήσια πρόσληψη φράουλας, φαίνεται πως μειώνει σημαντικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Ομορφιά και υγεία.

Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες που τις καθιστά μια καλή επιλογή για απώλεια βάρους. Μια διετής μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν επιπλέον 8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 1.000 θερμίδες την ημέρα έχασαν περίπου 4 1/2 κιλά. Ένα φλιτζάνι φράουλες έχει 3γρ. φυτικών ινών και περισσότερο από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά το δέρμα να παραμένει υγιές.

Ως πλούσια πηγή φυτικών ινών βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, και έχουν καθαρτική, αιμοστατική, διουρητική και μαλακτική δράση, ενώ παράλληλα συμβάλλούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Η φράουλα είναι ένα από τα καλύτερα καθαριστικά των δοντιών μας με άριστες λευκαντικές ιδιότητες ειδικά για τις κηλίδες που αφήνουν ο καφές, το τσάι, το τσιγάρο, ενώ παράλληλα τα προστατεύει από την συσσώρευση οδοντικής πλάκας. Απλά συνθλίβουμε τις φράουλες και τρίβουμε τα δόντια μας πολύ καλά με τον πολτό.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, είναι γνωστό ότι επαναφέρουν την επιδερμίδα και έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. 

Εγκαταστάσεις

 

Η Grigoriou Family Farms είναι μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2008 στην Αθήνα.

To έτος 2014 σε ιδιόκτητα κτήματα που βρίσκονται στους πρόποδες του Κισσάβου Λάρισας, στο χωριό Όσσα, παράγει βιολογικό Goji Berry με την τεχνολογία των ΕΜ.  Eπίσης, επιβλέπει βιολογικούς παραγωγούς που χρησιμοποιούν τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς ΕΜ και διαθέτει στο φυσικό κατάστημα της ,που βρίσκεται εντός του σταθμού του μετρό του Αγίου Αντωνίου ,στο Περιστέρι Αττικής μόνο ότι παράγεται  σε εβδομαδιαία βάση  εποχιακών φρούτων και λαχανικών που παράγονται στα επιβλεπόμενα κτήματα

Επίσης , εφαρμόζοντας  σύστημα Haccp και έχοντας διασφαλλίσει τις απαραίτητες άδειες από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Γεωργίας ,Περιφέρεια Αττικής  παραγεί και τυποποίει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη , σε δικές της εγκαταστάσεις στην οδό Ροδόπης 3,'Ιλιον,Αττικής .

Μέλος του e-goji

 Υποστηρίζουμε :         Μέλος του e-goji.

Επικοινωνια

Υπεύθυνος : ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΓΠΑ

κιν   : +30 6945 54 51 98
σταθ : +30 210 50 11 418,2100100142

Διεύθυνση φάρμας : Όσσα Λάρισας
Διεύθυνση καταστήματος : Εντός Σταθμού Μετρό Αγίου Αντωνίου Αττικής, ΤΚ 12132

web : www.gfp.com.gr

email : info@gfp.com.gr